středa 21. dubna 2010

„Kup se slevou!“ a další nové služby na Bonus.cz!

Po tvrdém zásahu proti organizovaných skupinkám z minulého týdne (který měl mimochodem velký efekt a na Bonusu opět získává zboží široké spektrum uživatelů) přicházíme nyní s řadou dalších změn, tentokrát jasně pozitivního charakteru. Neustále se totiž snažíme vylepšovat Bonus.cz tak, aby vás přihazování v aukcích bavilo a aby vaše šance na výhodný nákup byla co největší.

Proto, počínaje dneškem, uvádíme do provozu funkci „Kup se slevou!“. Její podrobné vysvětlení najdete v příslušné sekci nápovědy, ale stručně řečeno – díky „Kup se slevou!“ se aukcí na Bonus.cz účastníte s mnohem nižší mírou rizika než dosud. Zboží, které je označeno ikonkou fialového nákupního vozíku si po skončení aukce může zakoupit kdokoliv, kdo v dané aukci provedl alespoň jeden příhoz! Všechny placené bony do hodnoty ve výši 25 procent ceny zboží jsou pak použity na uplatnění slevy na zboží! V praxi to znamená, že pokud dané zboží skutečně chcete, nemůžete na aukci Bonus.cz prodělat. S rizikem začínáte přihazovat až ve chvíli, kdy hodnota vámi investovaných bonů překročí 25 procent ceny zboží, ale i tak máte samozřejmě později (nejdéle však do půlnoci následujícího dne) šanci si zboží s touto slevou koupit!

Ale to ještě není všechno. Zatímco služba „Kup se slevou!“ je zaměřena na dražitele, kteří neměli v dané aukci dostatek štěstí nebo odhodlání, další nová funkce „Prodej!“ je určena pouze vítězům aukcí. Ti se mohou při provádění objednávky zboží rozhodnout a bez udání důvodu odprodat získaný předmět za 100 procent jeho ceny ve formě bonů nebo za 60 procent ceny ve formě peněz, které mu vzápětí převedeme na účet. I v tomto případě si podrobnější pravidla použití služby můžete přečíst v naší nápovědě, a to včetně konkrétních příkladů. Důležité ale je, že nyní se můžete bez okolků účastnit jakékoliv aukce a nikdy se vám nemůže stát, že získáte něco, co vlastně vůbec nepotřebujete.

A do třetice všeho dobrého. V následujících dnech začneme zařazovat nový typ aukcí – takzvané anonymní aukce. Nápad na ně vzešel v rámci našeho boje proti organizovaným skupinám, ale i ve chvíli, kdy jsme tento problém prakticky eliminovali, nám připadají anonymní aukce natolik zábavnou alternativou ke klasickým aukcím, že jsme se rozhodli je zařadit. Pravidlo v nich je jednoduché – posledních pět příhozů v aukci je anonymních a žádný z uživatelů tedy neví, kdo v dané aukci právě vede. Tedy, samozřejmě kromě samotného přihazujícího. Původně anonymní účastníci aukcí se pak posouvají na seznamu níže a jejich přezdívky jsou odhaleny až v druhé pětici, a tedy se zpožděním. Anonymní aukce se začnou na Bonus.cz objevovat během víkendu a nebojte se nám dát vědět, zda se vám tento parametr líbí. A to je pro tento týden, co se týče změn, definitivně vše. Doufáme, že se vám novinky budou líbit, a že zachováte Bonusu i nadále svou přízeň.