čtvrtek 18. března 2010

Řada nových vylepšení na Bonus.cz

Věříme, že už jsme vás několikrát zde na blogu přesvědčili, že to s vývojem Bonus.cz myslíme maximálně vážně, a že rozhodně neusínáme na vavřínech. Přestože to tedy z vašich ohlasů vypadá, že jste s našimi službami velmi spokojeni, stále se snažíme vše neustále vylepšovat. Důkazem toho je i dnešní update stránek (trval bohužel trochu déle, za což se omlouváme – všechny aukce byly adekvátně prodlouženy), který přináší několik zajímavých změn. Jedna z nejdůležitějších se týká stránky „Moje bony“. Přes ní jste si dosud mohli nakupovat nové bony a k dispozici jste zde měli i přehled o vašich objednávkách a bonusech. Nyní je tato stránka kompletně přepracována – je mnohem přehlednější a máte díky ní absolutní přehled o stavu vašeho konta s bony, objednávkách a hlavně o čerpání bonusových bonů. V tomto ohledu přichází totiž změna v tom smyslu, že bonusové bony (tzn. ty, které jste dostali zdarma k nákupu, za odeslání fotografie, za publikování výhry na Facebooku a podobně) zařazují do čerpání podle toho, kdy jste je obdrželi. Jednotlivé balíčky se tedy budou vyčerpávat postupně, přičemž platnost bonusových bonů je přitom stále omezena limitem tří týdnů (těsně před jeho vypršením budete informováni e-mailem). Na stránce „Moje bony“ máte o tomto čerpání perfektní přehled a nově je dokonce počet utracených bonusových a klasických bonů odlišen i na samotné stránce s aukcí. Ta totiž dosud mohla mást tím, že ukazovala, že vítěz na aukci prodělal, přestože byl ve skutečnosti díky bonům zdarma v plusu a na nakoupeném zboží ušetřil.

Neméně podstatnou změnou je i zrušení stoprocentního bonusu k prvnímu nákupu bonů. Tato časově omezená nabídka byla sice velmi atraktivní, ale bohužel některé uživatele motivovala k vytváření duplicitních účtů a snaze obcházet pravidla. Nově je bonus k prvnímu nákupu upraven na pevnou výši 25 bonů.

Co se týče dalších provedených změn, rozhodli jsme se potěšit především začátečníky, tzn. uživatele, kteří ještě nezvítězili v žádné aukci (bez ohledu na to kdy se registrovali). Již dříve jsme zvýšili počet začátečnických aukcí, do nichž mohou přihazovat právě jen tito uživatelé. Nyní jsme se rozhodli navíc naší hlavní stránku upravit tak, že se začátečnické aukce objevují mezi klasickými aukcemi (pokud jste už alespoň jednu aukci vyhráli, žádnou změnu nepocítíte). Vše je tak přehlednější a aukce pro začátečníky díky zelenému proužku stále bezpečně poznáte. Nově jsme rovněž zrušili pravidlo zákazu přihazovat na jiné začátečnické aukce ve chvíli, kdy už uživatel v jedné z nich přihodil.

Další změny jsou už spíše drobnější, ale přesto věříme, že pro vás budou užitečné. Kromě několika grafických úprav je konkrétně řeč o vylepšení systému sledovaných aukcí. Dosud jste mohli přidat do svého seznamu libovolnou aukci a těsně před jejím koncem vám přišlo upozornění na e-mail. Nyní se bude nově upozornění posílat pokaždé, kdy bude daný předmět zařazen do aukce. Pokud tedy máte políčeno třeba na Apple iPhone, můžete si tento produkt zařadit do sledovaných a následně budete vždy informováni o tom, že se aukce o tento skvělý telefon blíží. V budoucnu už vám tak nikdy taková příležitost neunikne. Snad ani přitom nemusíme zdůrazňovat, že z odběru upozornění je možné se kdykoliv okamžitě odhlásit - stačí jen rozkliknout stránku s aukcí a vypnout sledování daného produktu.

No, a konečně poslední důležité vylepšení se týká dalších interních opatření na odhalování podvodníků, kteří se pokouší obcházet pravidla používání naši služby a získávat tak nefér výhody proti ostatním. O něm se z pochopitelných důvodů nebudeme raději více rozepisovat, jen vás chceme touto cestou ujistit, že tito uživatelé to budou mít na Bonus.cz stále těžší a těžší.