čtvrtek 8. října 2009

Nové limity aukcí a změna parametru Bony a klid!


Počínaje dneškem zavádíme na Bonus.cz dvě velmi důležité změny pravidel aukcí, kterými se snažíme ještě zvýšit již tak pokročilou ochranu většiny uživatelů před „profíky“, tedy lidmi, kteří si z přihazování na Bonus.cz udělali takřka nové zaměstnání. Tito zkušení uživatelé, co vyhráli již mnoho aukcí, jsou samozřejmě nadále našimi důležitými návštěvníky a jejich přízně si velmi vážíme (uvidíte sami, chystáme VIP program), nicméně i oni musejí zajisté chápat, že Bonus.cz je tu skutečně pro všechny.
A co se tedy přesně mění? Nejdůležitější úpravou je rozdělení aukcí do tří kategorií podle hodnoty draženého zboží. V základní kategorii platí pouze omezení, jak jsme je zavedli před dvěma týdny – tedy jeden uživatel může vyhrát maximálně 3 aukce týdně. Vyšší kategorie je charakterizována zlatou barvou a najdete v ní dražší předměty v hodnotě přibližně mezi 15 až 25 tisíci korun. Zlatou aukci lze vyhrát jednou za 14 dnů, přičemž limit začíná běžet vždy okamžikem vítězství v předcházející aukci v této kategorii. A konečně nejdražší předměty spadají do takzvané diamantové kategorie. V ní se bude soupeřit o skutečně prémiové zboží s hodnotou nad 25 tisíc korun. Zpravidla půjde o prémiové aukce (jeden příhoz stojí ne jeden, ale hned dva bony), prémiový typ ale není podmínkou – důležitá je skutečně pouze cena zboží. Diamantovou aukcí může jeden uživatel vyhrát pouze jednou v měsíci. Aukce ve zlaté i diamantové kategorii samozřejmě spadají pod základní omezení třech výher týdně. Doufáme, že zavedení tohoto pravidla otevře cestu k výhrám mnohem většímu spektru uživatelů než doposud.
Druhou důležitou změnou pravidel je pak úprava příznaku „Bony a klid“. Každá aukce označená touto ikonkou totiž umožňovala domluvu uživatelů, kdy jeden spoléhal na navrácení všech investovaných bonů a druhý šel s mnohem menší investicí po samotné výhře. Počínaje dneškem se tedy „Bony a klid“ mění a předposlednímu uživateli, který přihodil, nebudou vráceny všechny investované bony, nýbrž „pouze“ 50 procent. I zde očekáváme příznivý ohlas ze strany naprosté většiny našich uživatelů.