neděle 16. května 2010

Slovenská verze Bonusu a další změny

Ve čtvrtek se v pravé horní části hlavní stránky Bonusu objevily dvě vlaječky - česká a slovenská. Rozhodli jsme se totiž zpříjemnit používání webu konečně i uživatelům ze Slovenska. Ti se sice mohli našich aukcí bez problémů účastnit již předtím, nyní se jim ale všechny ceny přepočítávají automaticky na Eura podle kurzů aktuálních v daný den. Při zapnutí slovenské verze Bonusu se tak sice nedočkáte slovenských textů, ale budete přesně vědět, kolik za zboží zaplatíte a jaké způsoby dopravy výhry můžete zvolit. Nově jsme založili také speciální bankovní účet na Slovensku, takže slovenští uživatelé ušetří na bankovních poplatcích.

S dopravou zboží souvisí i další změna, která se ovšem týká i českých uživatelů. Po mnoho měsíců jsme vítězům aukcí zasílali vyhrané zboží zcela zdarma. Chtěli jsme vám tak co nejvíce ulehčit objednávání a ještě zvýraznit nízkou cenu, za kterou na Bonusu předměty získáváte. Bohužel ale mnoho uživatelů tuto naší vstřícnost zneužívalo a výjimkou nebyli ani vykukové, kteří si měnili dodací adresu na každou objednávku (tzn. nejprve prodali zboží třeba přes inzerát a pak jej nechali zaslat rovnou dalšímu majiteli). Takové praktiky nám pochopitelně nejsou příjemné a vzhledem k obrovským nákladům na poštovné (odeslali jsme už více jak 14 000 zásilek) jsme museli přikročit k jistým regulačním opatřením. Počínaje čtvrtkem se tak k ceně každé objednávky automaticky připočte 150 korun za poštovné a balné v rámci ČR a 300 korun (resp ekvivalent v Eurech) za poštovné na Slovensko. Snažíme se vás tak přimět k co nejčastějšímu sdružování výher do jedné objednávky a zároveň klademe do cesty další překážku spekulantům.

Poslední drobná změna ze čtvrtečního updatu Bonusu se týká našich stránek na Facebooku. Ty shodou okolností minulý týden dosáhly dvou tisíc fanoušků, což je skvělý úspěch, za který vám všem děkujeme. Každpádně, jak asi víte, už nějakou dobu vás odměňujeme deseti bony zdarma v případě, že na Facebooku informujete své přátele o tom, že jste právě vyhráli aukci na Bonusu. I zde jsme ale narazili na typickou českou "vyčůranost" - někteří si totiž pro tento účel zakládali falešné účty! Proto od nynějška odměňujeme zveřejňování výher pouze na účtech, které jsou propojeny minimálně s 25 přáteli.